Wat zit er in onze chips?

Ondersteuning van een verantwoorde levensstijl
Voor Lay’s chips, als product van PepsiCo (www.pepsico.nl), zijn smaak en gezondheid erg belangrijk. PepsiCo ziet het als haar taak de keuze voor een verantwoorde levensstijl te vergemakkelijken. Dit doet ze door een uitgebreide keuze aan lekkere producten te bieden en door deze voortdurend te vernieuwen en te verbeteren. Bijvoorbeeld door de chips te bakken in speciale zonnebloemolie die minder verzadigde vetten bevat dan de plantaardige olie die we eerst gebruikten. Bij alles wat we doen is het uitgangspunt wel dat de smaak minimaal gelijk blijft.

Wat zit er in onze chips?
Voor een verantwoorde voeding is het van belang om naast de hoeveelheid calorieën ook een aantal voedingsstoffen in de gaten te houden. Daarom staat er een zogenaamde GDA-tabel op alle verpakkingen van Smiths. GDA betekent Guideline Daily Amounts (Dagelijkse Voedingsrichtlijn). De GDA-tabel geeft aan welke bijdrage één zakje Smiths levert aan de dagelijkse behoefte aan calorieën, eiwitten, koolhydraten, suikers, vetten, verzadigd vet, zout (natrium) en vezels.

De voedingswaardetabel
Op de achterkant van de Lay’s-verpakkingen staat een voedingswaardetabel. Deze geeft aan hoeveel energie en voedingsstoffen de chips bevatten. Lay’s chips bevatten ook waardevolle voedingstoffen zoals eiwitten, vet, koolhydraten en vezels en passen daarom prima in een gevarieerd voedingspatroon.

PepsiCo bakt in SunSeed®
Van sommige voedingsstoffen, zoals verzadigde vetten, suikers en zout, moet je niet teveel binnenkrijgen. Daarom is PepsiCo altijd op zoek naar manieren om chips beter in te passen in een verantwoord voedingspatroon. Zo worden Lay’s chips bereid in SunSeed® olie die van nature rijk is aan enkelvoudige onverzadigde vetten.

We dragen ons steentje bij
Zout zit in bijna alles wat we eten: van vleeswaren tot brood en kant-en-klaar maaltijden. We krijgen volgens het voedingscentrum dan ook te veel zout binnen. Hoewel chips hier slechts een beperkte bijdrage aan levert, zien we het bij PepsiCo wel als onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen. Daarom gebruiken we 25% minder zout voor onze chips terwijl de smaak voor 100% gelijk is gebleven. Om te helpen bij het maken van keuzes is het Hartig Tussendoortjes Kompas ontwikkeld. Dit Kompas geeft inzicht in het zoutgehalte, het suikergehalte, de hoeveelheid verzadigde vetten en het aantal kilocalorieën. Zo kun je op een verstandige manier blijven genieten van hartige tussendoortjes.